Σάββατο, Ιανουαρίου 13

Έγκυρη Ενημέρωση

Τα χθεσινά γεγονότα στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, δώσανε πάλι τροφή σε κάθε λογής ειδικούς. Η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από μηχανάκι, αυτοκίνητο που επιτάχυνε με θόρυβο, από πεζό που επιβιβάστηκε σε μηχανάκι, από φορτηγάκι στην καρότσα του οποίου είχαν τοποθετήσει πυροσωλήνα (σιγά μην ήταν και άρμα μάχης… κάτι που προφανώς θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ακροαματικότητα και άρα μπορεί και κάποιο κανάλι να μετέδωσε!). Εξερράγη η ρουκέτα, δεν εξερράγη η ρουκέτα, κόπηκε στα δύο ή στα τρία, ένα τμήμα βρέθηκε στον δρόμο, ένα στον κήπο, ένα στο παράθυρο, ένα μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας. Χτύπησε τις τουαλέτες, ήταν η προσωπική τουαλέτα του πρέσβη, έκανε μεγάλες ζημιές ή όχι.

Όλα ακούστηκαν από «έγκυρες» πηγές, επιτόπια ρεπορτάζ με δημοσιογράφους που κάνανε νοήματα και φωνάζανε σε συναδέλφους τους να έρθουν on camera γιατί το στούντιο τους αναζητούσε, και άλλα ευτράπελα στα οποία έχουμε συνηθίσει και ίσως πλέον τα αποζητούμε κάνοντας zapping.

Για άλλη μια φορά, το Internet στάθηκε πιο έγκυρα και προσεκτικά στην ενημέρωση, χωρίς κραυγές, με δυνατότητα να δεις με μια ματιά τα ρεπορτάζ των ξένων πρακτορείων ειδήσεων και να νιώσεις ένας πολιτισμένος πολίτης του κόσμου και όχι θύμα των «επί παντός επιστητού» ειδημόνων της Ελληνικής τηλεόρασης. Έτσι ίσως κάποιοι μπορέσουν να σκεφτούν ένα «κλικ» παρακάτω αυτό το όντως σοβαρό γεγονός. Το Internet όμως δεν έχει αποκτήσει – και θα αργήσει πολύ στην χώρα αυτή καθώς φαίνεται – τη μαζικότητα που θα έκανε πια και τα υπόλοιπα μέσα (κυριότερα την τηλεόραση) να συμμορφωθούν με μια πιο σοβαρή ματιά στη δημοσιογραφία, με πραγματική ανάλυση και υπεύθυνη άποψη, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες προηγμένες χώρες.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10

Ένα πράγμα είναι σημαντικό τελικά

Γυρνώντας σήμερα στο σπίτι, με περίμενε μία έκπληξη. Ενημερώθηκα ότι το μωρό "κλώτσησε". Ενθουσιασμός, αισιοδοξία, προσμονή...

iPhone από την Apple

Ορκιζόμουν στη Nokia, μετά ορκιζόμουν στη Microsoft (μετά την έκδοση Windows Mobile 4.0 για να είμαστε ακριβείς), λέτε να ορκιστώ και στην Apple, όσον αφορά το κινητό μου τηλέφωνο-PDA (δηλ. Smartphone).
Γιατί μπορεί η Microsoft με τις νέες συσκευές που υποστηρίζουν τα Windows Mobile 5.0 να έχει πραγματικά προσφέρει στην αγορά μεγάλη ποικιλία και δυνατότητες, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να λανσάρουν τα αντίστοιχα devices, αλλά η Apple δεν έκατσε έξω από τον χορό...
Δείτε το http://www.apple.com/iphone/ για περισσότερες λεπτομέρειες. Μην βιαστείτε. Σε ένα μαγαζί κοντά σας από τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Θα κάνει σίγουρα apply στους generation c (από το content) καταναλωτές (βλ. http://www.trendwatching.com/trends/GENERATION_C.htm) , οπότε μετρήστε κι εμένα παρακαλώ και κρατήστε μου ένα...το είδα πρώτος.

Τρίτη, Ιανουαρίου 9

Σχόλια για την πλατφόρμα blogging

Μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί. Η "αρχή" της Google (μαμάς εταιρείας του Blogger) για απλά interfaces και έμφαση στο λιτό σχεδιασμό, εφαρμόζεται σε κάθε σημείο της εφαρμογής. Έχοντας περάσει κάποια χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής που επίσης κόπτεται για το interface των εφαρμογών της, θα έλεγα ότι μάλλον η ομάδα του blogger παραδίδει μαθήματα. Built for humans, όπως ανέφερε σε μια παρουσίαση που είχα παρακολουθήσει, στέλεχος της Google.

Καλή Αρχή

Δειλό ξεκίνημα και προβληματισμός για το όνομα που θα υιοθετήσω, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ο καιρός δεν είναι ίσως ο καταλληλότερος για το ξεκίνημα αυτής της σελίδας - η συντήρησή της δεν νομίζω να αποτελεί ζήτημα -, οπότε συγχωρήστε μου κάποιους πειραματισμούς που θα προκύψουν στην αρχή.
Θεωρώ ότι μάλλον άργησα, ίσως είναι χαρακτηριστικό της ηλικίας. Από την άλλη, είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να γράψω κάποιες στιγμές.
Παρόλα αυτά, η ηλεκτρονική αυτή παρουσία δεν θα αντικαταστήσει την ανά διαστήματα δραστηριοποίησή μου με άρθρα στον περιοδικό τύπο.

Καλύτερα πάλι, ας αποφύγω τις "προγραμματικές" δηλώσεις.

ΥΓ: Όλες οι ενδιαφέρουσες λατινικές λέξεις ήταν reserved στο blogger σαν ονόματα. Μάλλον δεν πρωτοτύπησα ψάχνοντας προς αυτή την κατεύθυνση... Μια αρχική επιλογή την άλλαξα επίσης, αφού η αγαπημένη σύζυγός μου γέλασε μόλις την είδε :-)